EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Азербайджан доставя на България 2 млрд.куб.м газ?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Азербайджан доставя на България 2 млрд.куб.м газ?

mail16:08 | 18.08.2010прегледи 808 коментарикоментари 0


Азербайджан може да доставя на България до 2 милиарда кубични метра газ през 2013 година, съобщи азербайджанското електронно издание news.az.Азербайджанският газ ще бъде транспортиран до Грузия по тръбопровод, а след това с танкери до пристанището във Варна.
България и Азербайджан бавно напредват към споразумение,  което ще помогне за доставянето на 2 милиарда кубични метра газ в Българя до края на 2013 година, посочиха източници от държавната компания Булгартансгаз.
България е увеличила усилията си да намали пълната си зависимост от руски газ и да разнообрази маршрутите за доставка след газовия спор между Русия и Украйна, отбелязва специализираното издание upstreamonline.com.
"Държавната азербайджанска петролна компания, Булгартрансгаз и грузинската петролна и газова компания възнамеряват да започнат проучване за това доколко осъществим е проектът на заседание, насрочено за 23-24 септември. Трябва да вземем решението през септември. Ако всичко е наред и проектът е
целесъобразен, първите доставки може да започнат в края на 2013 година, посочи изпълнителният директор на Булгартрансгаз Иван Дреновички.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg