EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЗ подписа договор с УНСС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЗ подписа договор с УНСС

mail15:30 | 30.10.2014прегледи 1024 коментарикоментари 0


Рамков договор за сътрудничество подписаха изпълнителният директор на Агенцията по заетостта (АЗ) д-р Асен Ангелов и ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Стати Статев.
Инициативата е част от активната кампания, която АЗ провежда сред младежите от началото на годината. Целта е те да бъдат информирани за възможностите за стаж, допълнителна квалификация, обучение и заетост, както и да получават качествено консултиране, професионално ориентиране, мотивиране и посредничество в бюрата по труда в цялата страна.
Д-р Ангелов и проф. Статев се споразумяха да провеждат съвместни форуми, които да са от полза за студентите на УНСС. Очаква се през следващата година те да имат възможността да се възползват от платени стажове, насочени приоритетно към младежи. Предстои организирането на трудови борси, срещи с работодатели, информационни дни и др.
АЗ участва и в организирания от Техническия университет форум „Дни на кариерата” – на 21 и 22 октомври в София и на 23 октомври в Пловдив. Студентите имаха възможността да получат професионална консултация от служители на агенцията на два щанда – за работа в България и за работа в чужбина. От филиала на АЗ „Студентски труд” представиха над 700 свободни позиции, подходящи за учащи. По покана на EURES екипа на АЗ на щанда присъстваха и представители на Централата за международно и специализирано посредничество към Федералната агенция по труда на Германия (ZAV).
Активната работа и индивидуалният подход на трудовите посредници към младежите от началото на 2014 г. вече дава своите видими резултати. Изготвени са над 70 хил. индивидуални плана на младежи на възраст до 29 г., консултирани в бюрата по труда през първите девет месеца на годината. В тях са описани конкретни стъпки и предложения за обучения, стаж и заетост в зависимост от образователните, трудовите и лични характеристики на младия човек. Близо 17 хил. младежи са получили групово или индивидуално консултиране при психолог и кейс мениджър. 19 трудови борси с участието на работодатели, желаещи да назначат приоритетно младежи, са проведени в цялата страна и посетени от близо 2 800 търсещи работа лица.
С риск да се увеличи равнището на безработицата, АЗ работи за популяризиране на услугите си сред младите. Данните са категорични, че все повече от тях припознават агенцията като свой партньор в трудовата си реализация. Само през септември 2014 г. 14 302 младежи до 24-годишна възраст са регистрирани за първи път като безработни. Те формират почти една четвърт от всички безработни с първа регистрация в бюрата по труда.


 


Тагове: АЗ, договор, УНСС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg