EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АЕЦ „Белене” с нов договор?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АЕЦ „Белене” с нов договор?

mail13:00 | 28.05.2011прегледи 1260 коментарикоментари 0


Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков смята, че вероятно ще трябва да представим нов проект на договора за АЕЦ "Белене". Това мнение той изрази на пресконференция, на която представи новия си заместник Делян Добрев.
Според консултанта по икономическата рентабилност проекта - британската банка HSBS, проектът на договор за изпълнение, доставка и строителство на централата не е договор за централа, която трябва да работи на пазарен принцип. Това е договор между двете държави, които се разбират, че ще правят ядрена централа, осигурено е финансиране, ясно е, че там ще текат пари, допълни министърът. По тази причина, вероятно ще трябва да се върнем в началото на лабиринта и вероятно да представим нов проект на договор, каза министърът.
За да се балансират възможностите за сътрудничество в ядрената енергетиката, беше сключен меморандум за сътрудничество с най-голямата енергийна компания в Европа - "Арева", отбеляза министърът. В началото на следващата седмица, след като "Уестингхаус" минат през съгласувателните си процедури, ще подпишем такъв документ и с тях, допълни Трайков.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1046