EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аерофлот притиска чрез иск Трансаеро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аерофлот притиска чрез иск Трансаеро

mail11:40 | 30.10.2015прегледи 982 коментарикоментари 0


Руската авиокомпания „Аерофлот“ подаде в Арбитражния съд иск срещу „Трансаеро“. Това се казва в официалното съобщение, публикувано на интернет страницата на институцията, съобщава Газета.ру.
От материалите, достъпни в свободната мрежа, става ясно, че стойността на претенциите, които най-големият руски превозвач има към „Трансаеро“, е три милиона рубли.
Към момента други подробности около иска не са известни.

Същевременно стана ясно, че Малайзия проявява интерес към закупуването на руската авиокомпания „Трансаеро“, пише „Коммерсантъ“. Специализиран фонд на малайзиското правителство, занимаващ се с реструктурирането на дълговете на Malaysia Airlines, е проявил интерес към покупката на втория по големина превозвач в Русия или създаването на основа на самолетния му парк нова авиокомпания, фокусирана към Азия.
Президентът на Руската инвестиционна агенция Юрий Спиридонов разкри, че един от вариантите за постигане на сделка е продажбата на 100 % от акциите на компанията, като 50 % от тях ще останат за инвеститора, а останалите 50 % ще бъдат предадени на РИА.
Втората възможност е създаването на нова авиокомпания.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg