EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Адвокати от ЕС с права и в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Адвокати от ЕС с права и в България

mail11:45 | 27.09.2012прегледи 1303 коментарикоментари 1


Според промени в Закона за адвокатурата, които бяха гласуване днес на първо четене в парламента, адвокати от ЕС ще могат да практикуват в България. Законопроектът е внесен от Министерски съвет, като целта му е да се преодоляват несъответствията между българското и европейското право.
Законопроектът въвежда понятие "адвокат от Европейския съюз". Предлага се разграничение между трайно установяване на адвокат от ЕС и временно упражняване на адвокатската професия на територията на страната от адвокат от ЕС. Уеднаквяват се правата на българския адвокат и на адвоката от общността.
В мотивите за промените се посочва: „През 2009 г. Европейската комисия (ЕК) започна процедура за нарушение срещу Република България, свързана с несъвместимостта на разпоредби от ЗА с правото на установяване и свободата на предоставяне на услуги, регламентирани в чл. 43 и 49 от Договора за създаване на Европейската общност – ДЕО, (съответно чл. 49 и 56 от Договора за функциониране на Европейския съюз - ДФЕС), и Директива 98/5/ЕО на Европейския парламент и на Съвета относно улесняване на постоянното упражняване на адвокатската професия в държава членка, различна от държавата, в която е придобита квалификацията. Основните пунктове, по които се констатираха несъответствия между общностното право и българското законодателство, се отнасят до различното третиране на адвокати от Общността и адвокати от Република България от една страна, а от друга - наличието на ограничения при установяването на адвокати и адвокатски дружества от Общността в Република България”.
 


Тагове: адвокат, ЕС
 
Коментари
 
niko - 08-11-2012 г. 14:56:47

Zdraveite,ami predlagam v Balgariq Evrypeicki cadi da mogat da doidat , za da ce cpre korypciqta.Ami za 22godini mqma edin minictar ili opravnik da e vlqzal, na zatvor.Camo drebnite ribi i kokyshkarite vlizat v zatvora.E tova ravenctvo li e a i za kakva demokracia da govorim.Ami za kokoshka nqma proshka, za milioni nqma zakoni.Bez Evropeicki kontrol v Balgariq opraviq nikoga nqma da ima.

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg