EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агенцията Standard and Poor's с нов президент

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агенцията Standard and Poor's с нов президент

mail14:40 | 23.08.2011прегледи 574 коментарикоментари 0


Президентът на международната рейтингова агенция Standard and Poor's Девън Шарма ще напусне поста си идния месец, предадоха световните агенции. Съобщението е направено само седмици след безпрецедентното решение на рейтинговата агенция да лиши САЩ от максималния рейтинг "ААА", отбелязва Асошиейтед прес.
Компанията майка на S&P - McGraw-Hill Cos. - съобщи, че 55-годишния Девън Шарма ще бъде заменен от 53-годишния Дъглас Питърсън, който в момента е главен оперативен директор на Citibank N.A., главното банково подразделение на Citigroup Inc. Според в. Financial Times, който цитира запознати източници, това решение не е свързано с оценката за платежоспособността на Вашингтон, а със стратегията на компанията майка да отдели дейността си по определяне на рейтинги от анализите и събирането на данни, отбелязва Франс прес.
Председателят на управителния съвет на - McGraw-Hill Cos - Харолд Макгро Трети - също обяви, че инициативата е част от преструктуриране на компанията майка, по което се работи от няколко месеца. Все пак промяната идва на фона на критиките срещу рейтинговата агенция заради понижения рейтинг на САЩ този месец и разследването, което американското министерство на правосъдието прави за ролята й в оценяването на високорисковите ипотечни облигации, допълва ДПА.
Шарма "е готов за нови предизвикателства", след като помогне на S&P да отдели бизнеса си с данни, ценообразуване и анализи от определянето на рейтинги, се посочва в официалното съобщение на - McGraw-Hill Cos., цитирано от АП. Питърсън ще поеме управлението на S&P от 12 септември, а Шарма ще остане като съветник в компанията майка до края на годината.

 


Тагове: агенции, смяна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg