EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агенция „Митници” за опасните незаконни цигари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агенция „Митници” за опасните незаконни цигари

mail17:45 | 30.06.2010прегледи 1463 коментарикоментари 0


Сред търговците на тютюневи изделия са разпространени 24 300 брошури с информация за рисковете при търговията с незаконни цигари, съобщиха от Агенция "Митници".
В брошурата са събрани основни текстове от Закона за митниците и Закона за акцизите и данъчните складове, където се посочват санкциите при продажба на незаконни тютюневи изделия.
Брошурата е изготвена от Агенция "Митници" в сътрудничество с правоприлагащите органи и бизнеса и е разпространена чрез дистрибуторите на тютюневи изделия.
Към днешна дата от Митница Бургас са издадени 1 230 разрешителни за продажба на тютюневи изделия. Общо постъпилите заявления за продажба на тютюневи изделия са 2 210, се посочва в съобщението. Издаването на разрешителни става след проверка в
обектите дали са спазени всички законови изисквания, както постановява Правилника за приложение на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.
Бургаската митница е съставила 16 акта за незаконна търговия с цигари и тютюневи изделия при извършените проверки по ЗАДС. В ход са процедури по издаване на наказателни постановления, които ще доведат до откази за разрешителни на търговците нарушили закона. Проверките продължават, пише в съобщението.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg