EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Агенция по горите за казуса „Алеко”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Агенция по горите за казуса „Алеко”

mail09:50 | 05.12.2011прегледи 397 коментарикоментари 0


Изпълнителната агенция по горите не е възпрепятствала ползването на съществуващите съоръжения, както и изграждането на нови такива, се казва в становище на ведомството. За изграждане на нови съоръжения Законът за горите е ограничителен по отношение на стълбовете, лифтовете и влековете, за които се изисква промяна на предназначението, а това би могло да стане при наличие на Общ устройствен план на София. Трябва да има влязъл в сила Подробен устройствен план, който да не противоречи на плана за управление на Природен парк "Витоша", за да се учреди сервитут, се казва в съобщението.
Необходимо е също да се изясни собствеността на съоръженията в ски-зона Алеко към днешна дата с цел провеждане на административна процедура със заинтересовано лице.Следващата седмица по инициатива на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите ще организира среща с "Витоша ски" АД и МОСВ, за да се потърси решение на проблема в максимално кратък срок.
Както е известно в петък Съветът на директорите на "Витоша Ски" съобщи, че туристическа и ски зона „Алеко” в Природен парк „Витоша” спира работа и няма да функционира през зимен сезон 2011/2012. Обяснението е, че зоната не може да работи законово. Основната причина за това са проблемите, възникнали от приетия нов Закон за горите, както и липсата на перспективи за развитие на Туристическа и ски зона „Алеко”, се казва още в съобщението и се представят предпоставките довели до спирането на работата в зоната.


 


Тагове: Алеко, агенция
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg