EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Автомобилно оборудване, произведено от "Вистеон България"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Автомобилно оборудване, произведено от "Вистеон България"

mail15:05 | 03.12.2019прегледи 758 коментарикоментари 0


Министър-председателят Бойко Борисов присъства на представянето в София на модерно оборудване за автомобили, разработено от "Вистеон България", съобщиха от пресцентъра на кабинета.
"В началото започнахме да шием седалки, табла, в последствие минахте на най-умното нещо, което може да се направи в един автомобил - електрониката и софтуера, хардуера", посочил Борисов но време на събитието след като изпробва автомобил с новата технология.
Премиерът отчел, че темповете, с които се развива автомобилният сектор у нас, са много добри и даде за пример новооткритите заводи за производство на автомобилни части и софтуер в Пловдив, Димитровград и Русе. Министър-председателят Борисов изтъкнал и необходимостта от съвместната работа с университетите, за да има достатъчно квалифицирани инженери. "Съжалявам, че на фона на всичките негативни новини, които се изливат, българите не могат да се зарадват на това, че тези красиви дизайни се пишат от български инженери, технолози", заявил премиерът Бойко Борисов. Той добавил, че иновационният софтуер, представен днес, също е създаден от българин.
"Вистеон Електроникс" е световен автомобилен доставчик на дигитални инструментални клъстери. Развойният център на "Вистеон Електроникс" в София е най-големият за компанията в света. В него работят над 800 инженери, които разработват високотехнологичен софтуер с технологии за автомобилите на утрешния ден, пише в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150