EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Автомобилни компании със спад на продажбите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Автомобилни компании със спад на продажбите

mail08:39 | 23.11.2020прегледи 641 коментарикоментари 0


Повечето водещи автомобилни компании в ЕС отчетоха понижения при продажбите през октомври спрямо месец по-рано, запазвайки и тенденцията на силен спад от началото на 2020 г. в резултат на негативния ефект от коронавирусната криза, довела до голям икономически срив през второто тримесечие, последван от силно възстановяване през третото тримесечие.

Продажбите на автомобили от немския автомобилен гигант "Фолксваген" (Volkswagen Group) се понижиха през октомври с 9,1% на годишна база. В същото време Volkswagen намали и част от своя пазарен дял до 25,0% спрямо 25,3% през октомври 2019 година, запазвайки обаче лидерската си позиция на автомобилния пазар в Европа.

Силно понижение с 13,5% отбелязаха продажбите на нови автомобили през октомври на немската компания BMW Group, докато продажбите на Daimler (произвеждащ Mercedes и Smart) се свиха с 8,1 на сто.

Прилично повишение на продажбите с 3,9% беше отчетен от италианската FCA Group (произвеждаща марките Fiat, Jeep, Chrysler и Alfa Romeo), тъй като Италия се забави с въвеждането на нови строги противоепидемични карантинни мерки в началото на есента, следвана от френската компания Renault Grouр (произвеждаща моделите Renault и Dacia) със слабо повишение от 0,2 на сто. В същото време обаче другата голям френска автомобилна компания - PSA Group (произвеждаща марките Peugeot, Opel и Citroen) отчете спад при продажбите с 6,6%.

Европейските правителства продължават да работят за спасяването на автомобилния сектор, който е силно засегнат от колапса на търсенето на нови автомобили, причинен от коронавирусната криза.

Германия заяви, че ще задели 3 милиарда евро за подкрепа на развитието и производството на щадящи климата автомобили (електромобили и хибридни автомобили).

Франция пък разшири мерките за финансова помощ, създадени, за да подкрепят хората да купуват нови автомобили, докато италианското правителство също отдели стотици милиони евро за подкрепа на сектора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3876