EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Автоваз" ще поднови производството на "Нисан"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Автоваз" ще поднови производството на "Нисан"

mail17:45 | 21.12.2022прегледи 682 коментарикоментари 0


Руската автомобилостроителна компания "Автоваз" планира да поднови производството в завода на "Нисан" (Nissan) в Санкт Петербург през втората половина на 2023 г. Това съобщи ръководителя на "Автоваз" Максим Соколов в интервю за руската телевизия "Россия-24", цитиран от ТАСС.

"Нашият екип активно работи съвместно с екипа на "Нисан", който работеше в завода на компанията. Това е сложен процес. Разбира се, много добре е, че са били унифицирани много от производствените процеси, въведени от концерна "Рено-Нисан" (Renault-Nissan), който се изтегли заради инвазията на Русия в Украйна продавайки активите си за 2 евро с опция да ги закупи обратно.

Единните стандарти за безопасност, за управление на производствения колектив и на логистиката ни дават възможност колкото се може по-скоро да пуснем поточната линия в Санкт Петербург. Ние планираме да го направим през втората половина на идната година", заяви Соколов.

Той отбеляза, че "Автоваз" планира в началото на 2023 г. да приключи преговорите със свои партньори за доставка на автомобили на части, които ще бъдат сглобявани в завода на "Нисан". 

Ръководителят на руската автомобилостроителна компания заяви, че тя запазва към този момент икономическите и търговските си отношения с "Рено".

По-рано този месец руският вицепремиер и министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров заяви, че "Автоваз" ще поеме управлението на производствените мощности на "Нисан" в Санкт Петербург.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg