EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия блокира фирма, близка до Янукович

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия блокира фирма, близка до Янукович

mail16:10 | 01.09.2014прегледи 952 коментарикоментари 0


Властите в Австрия са установили, че регистрираната във Виена фирма за търговия със сгъстен природен газ LPG Trading е притежание на приближени на бившия украински президент Виктор Янукович. Това съобщи австрийската информационна агенция АПА, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Според източник от Федералната служба за защита на конституцията и борба с тероризма крайни собственици на компанията чрез поредица финансови фондове може да се окажат
украинският олигарх Серхий Курченко и Олексий Азаров, син на бившия премиер Микола Азаров, които са в санкционния списък на ЕС.
На официалния сайт на LPG Trading пише, че нейни учредители са "частни украински инвеститори, които имат успешен бизнес в страните от бившия СССР, Швейцария, Германия и няколко други европейски страни". Не се посочват конкретни имена на собственици.
Австрийските разследващи органи са установили, че фирмата принадлежи на холандския инвестиционен фонд Stichting Depositary Donau Investment Fund, който се контролира от друг фонд с регистрация в Швейцария. Установено е, че Азаров и Курченко имат дялове в холандския фонд и Арбитражният съд във Виена е бил уведомен за това и върху активите на LPG Trading е наложен запор, посочва АПА.
Австрийската медия отбелязва, че решението на съда е било взето още през юли, но за него става известно едва сега. Олексий Азаров вече е заподозрян по наказателно дело в
Австрия за пране на пари и изграждане на схеми за заобикаляне на евросанкциите към хора от обкръжението на Янукович. Запорирано бе имущество на Азаров младши в провинция Щирия и във Виена, където той притежава вила в луксозен квартал. Тази пролет австрийските власти наложиха запор на три фирми във Виена, свързани с братята Андрий и Сергий Клюеви, припомня ИТАР-ТАСС.

 


Тагове: Австрия, фирма
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150