EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австрия + Балканите с общ план срещу мигранти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австрия + Балканите с общ план срещу мигранти

mail11:45 | 25.02.2016прегледи 1643 коментарикоментари 0


За общ план за действие срещу мигрантите се споразумяха Австрия и осем страни от Балканите включително и България.  Той включва създаването на „съвместен оперативен център за борба срещу трафикантите“, който трябва да заработи от 1 април с участието на Европол или Интерпол. Седалището му ще бъде във Виена.  Мигрантите, които имат фалшиви документи, трябва да бъдат връщани обратно още на границата и да не бъдат допускани във вътрешността на държавите. Виена предложи и въвеждането на минимални стандарти при регистрационния процес, за да бъде избегнато събирането на персонални данни повече от веднъж. И накрая – Австрия ще изпрати контингент от 20 полицейски служители на македонската граница, който да окаже съдействие за по-ефективната й охрана. 
„Искаме верижна реакция на разума“, заяви австрийският вътрешен министър Йохана Микл-Лайтнер. „Оптимист съм, че ще постигнем съвместен европейски отговор. Въпросът е кога. Но трябва да намалим потока сега. Това е въпрос на оцеляване за ЕС“, подчерта Микл-Лайтнер. 
Въпреки недоволството от страна на Брюксел ЕК не възнамерява да предприеме мерки срещу Австрия заради миграционната й политика. Само от началото на годината в Гърция и Италия са пристигнали над 110 000 арабски и африкански мигранти. В австрийската столица присъстваха министрите на външните и вътрешните работи на Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, черна Хора, Сърбия и Словения. 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1062