EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австралия ще увеличи оръжейния износ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралия ще увеличи оръжейния износ

mail14:34 | 01.02.2018прегледи 11868 коментарикоментари 0


Правителството на Австралия разработва нова стратегия за развитието на военната промишленост в страната с цел рязко увеличаване на експорта на оръжие. Това заяви министър-председателят Малкълм Търнбул, като отбеляза, че след едно десетилетие страната трябва да намери място сред десетте водещи износители на оръжие в света, предава TACC.

Централен елемент в новата стратегия за постигане на набелязаната цел е създаването на експортен фонд на обща стойност 3,8 милиарда долара като тези средства ще бъдат използвани за предоставяне на кредити за концесии на компании, планиращи да увеличат продажбата на оръжие към други държави.

Към настоящия момент Австралия се нарежда на 20-то място в света по износ на оръжие. В последните години обемът на оръжейния експорт варира между 1,5 млрд. до 2,5 млрд. долара годишно. „С оглед на параметрите на нашия бюджет за обрана, би трябвало да се много по-напред“, подчерта министър- председателят в разговор с журналисти. „Нашата цел е да влезнем в челната десетка“, отбеляза Търнбул.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg