EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Австралия: По-ниски данъци за бедни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Австралия: По-ниски данъци за бедни

mail13:35 | 07.02.2024прегледи 414 коментарикоментари 0


Австралийският премиер Антъни Албанезе заяви, че правителството му внася за разглеждане в парламента законови промени за данъчни облекчения за хората с по-ниски доходи на фона на повишаването на разходите за живот, предаде Ройтерс.

Албанезе обясни, че би искал законопроектът да бъде приет "в рамките на текущата сесия" на Федералния парламент, който поднови работа във вторник.

Наскоро обявената нова политика на правителството предвижда от първи юли хората с годишен доход до 135 000 австралийски долара (88 763 американски долара) да плащат по-ниски данъци. Данъчните облекчения за някои граждани с по-високи доходи ще бъдат редуцирани почти наполовина, като спестените средства ще се пренасочат към по-бедните австралийци. 

Миналия месец Албанезе съобщи, че лявоцентристкото му правителство скоро ще узакони въпросните промени, но не посочи точни срокове. Австралийските домакинства масово са засегнати от високата инфлация, която скочи до 7,8 процента през декември 2022 г., преди да спадне до 5,4 процента за първата четвърт на 2023 г.

През май миналата година правителството на Албанезе представи проект за целево облекчение от 23 милиарда австралийски долара на разходите на живот и оттогава върху управляващите се упражнява натиск да въведат повече данъчни облекчения. 

Последните социологически проучвания показват, че рейтингът на Албанезе спада, като според опозицията това се дължи на неспазването на предизборното му обещание да не променя данъчната политика, приета от предходното правителство през 2019 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg