EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Авиокомпании напускат Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авиокомпании напускат Русия

mail10:33 | 15.09.2015прегледи 1614 коментарикоментари 0


Един след друг чуждестранните авиопревозвачи отлитат от Руската федерация, пише „Коммерсант“, цитиран от Агенция "Фокус". Британската нискобюджетна компания EasyJet обяви, че преустановява полетите си между Москва и Лондон от март 2016 г. Решението на превозвача е свързано с „политическата ситуация, слабостта на руската икономика и строгите процедури за получаване на виза“, но и преди всичко с намалелия в последните месеци интерес към дестинацията. Ако търсенето бъде възстановено, компанията не изключва възможността да възобнови изпълнението на полети по направлението Лондон-Москва.
EasyJet обаче не са единствения превозвач, който се оттегля от Русия. На фона на кризата в руската икономика и намаляването на туристическия поток редица европейски авиокомпании една по една закриват линиите си до Русия. В началото на август германската „Луфтханза“ съкрати полетите си до евразийската държава и излезе от летище „Внуково“, а от всички руски градове, до които самолетите й летяха, останаха само Москва и Санкт Петербург. С това обаче броят на оттеглилите се от руския пазар не се изчерпват - Czech Airlines, Air Berlin и SAS също сложиха точка на голяма част от полетите, които изпълняваха към Русия.
При това не само европейски компании съкратиха присъствието си в обслужването на руски маршрути. Израелската El Al закри линията си Тел Авив-Санкт Петербург.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg