EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Авиокомпании: България Еър, Wizz Air, Norwegian Air Shuttle

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авиокомпании: България Еър, Wizz Air, Norwegian Air Shuttle

mail13:05 | 20.11.2023прегледи 623 коментарикоментари 0


Националният превозвач „България Еър“ ще възстанови през следващата година редовните полети от София до Виена, Милано (Малпенса) и Лисабон. Това обяви служител от отдел „Продажби и маркетинг“ в авиокомпанията по време на презентация на дестинация Салала (Оман) в София. Полетите до трите дестинации бяха спрени по време на Ковид пандемията. Най-вероятно ще бъдат пуснати през пролетта, като се очаква датите да бъдат анонсирани скоро.  

„Интересът на българите е традиционно голям към Австрия, Италия и Португалия и затова решихме да ги възстановим. Очаквайте и още нови дестинации на „България Еър“ до други градове през 2024 г.“, каза пред TravelNews служителят. 

В момента от София до Виена оперират по три пъти на ден „Австрийските авиолинии“ и по един полет има нискотарифната „Раян еър“. От столицата до централното летище на Милано – Малпенса, не лети нито една авиокомпания. Всекидневни полети до другото летище Милано – Бергамо, правят нискотарифните „Раян еър“ и „Уиз еър“. А до Лисабон – само „Уиз еър“, показва справка на TravelNews. 

„България Еър“ извършва редовни международни полети от София до 29 основни дестинации в Европа и Близкия изток, като поддържа и вътрешни линии до Варна и Бургас. Авиокомпанията обновява и своя флот. Наскоро пристигна нейният трети Airbus A220-300LZ-PAR, от поръчаните общо седем самолета. Новите машини са по-екологични и икономични, използвайки 25% по-малко гориво. Airbus А220 са с намалени вредни емисии и с наполовина по-малък шумов отпечатък. 

Пасажерите могат да пътуват изключително удобно в новия самолет, който предлага най-широките седалки в своя клас, по-големи прозорци, много светла и тиха пътническа кабина и адаптивна климатична система. Редица функционални удобства като USB портове за зареждане на електронни устройства също са на разположение на всяка седалка. Самолетът от по-голямата модификация А220-300 разполага със 143 места, 8 от които са запазени за бизнес класата и предлага повече разстояние между редовете. Конфигурацията на местата в А220 е в съотношение 3:2, като това позволява 80% от пътниците да бъдат разположени до прозореца или пътеката. 


Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, отчита нов рекорд за летния сезон – 33 млн. превозени пътници в периода април – септември 2023 г. Резултатите свидетелстват за значителен ръст от 24%, постигнат от европейската авиокомпания, спрямо миналото лято. 

При 33-те милиона пътници, летели на борда на Wizz Air това лято, се забелязва тенденцията да резервират билетите си предварително и да планират своята заслужена почивка от по-рано. Клиентите на Wizz Air са се наслаждавали най-често на морски дестинации, разглеждане на градски забележителности и семейни екскурзии.

В България Wizz Air също отбеляза значителен ръст на превозените пътници през лято 2023 от над 13%, както и 99,51% завършени полети. Най-популярните дестинации от мрежата на WIZZ сред българските клиенти това лято са били Испания и Италия.

В отговор на добрите резултати Wizz Air вече публикува лятното си разписание за 2024 г., като билетите за полетите са в продажба на цени от само 28,99 лв.*. Ранното обявяване на полетите цели да даде възможност на пътниците да резервират своята лятна почивка от сега, за да се възползват от достъпните цени на билетите. Пасажерите могат още сега да си резервират полети до популярни летни дестинации като Бари (Италия), Малага (Испания), Ларнака (Кипър), както и Ница (Франция).

Роланд Тишнер, управляващ директор на Wizz Air Унгария, коментира:

„Щастливи сме, че над 33 милиона души избраха да летят с Wizz Air това лято. Още по-щастливи ни прави фактът, че успяваме да им предоставим нашите високи стандарти и най-добрите условия за пътуване. Мисията на Wizz Air е да прави пътуването лесно и достъпно – ето защо полетите ни за следващото лято са вече обявени и клиентите могат да избират от голям брой дестинации. Нямаме търпение да посрещнем още пътници на борда на нашата млада и ефективна флотилия и да им дадем възможността да опознаят света и да създадат незабравими спомени.“


СОФ Кънект, операторът на летище София, и авиокомпания Norwegian Air Shuttle обявяват добавянето на още един маршрут на превозвача София - Хелзинки. Полетите до и от финладската столица ще се изпълняват два пъти седмично и ще са част от лятното разписание на българския аеропорт през 2024 г. С тях столичното летище ще предоставя на пътниците възможност за директно пътуване до един от най-живописните и богати на култура градове в Европа.

„Добавянето на директни полети до Хелзинки е стратегическо за подобряването на свързаността и удовлетворяването на нарастващото търсене на пътувания до скандинавския регион. Този нов маршрут е част от целенасочените ни усилия да предоставяме на пътниците удобни възможности както за бизнес, така и за туристически пътувания.“, каза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg