EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Авио новини: София-Одеса, пет звезди за Луфтханза

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авио новини: София-Одеса, пет звезди за Луфтханза

mail13:04 | 28.12.2017прегледи 10820 коментарикоментари 0


Със специален полет беше даден старт на директната въздушна линия София-Одеса. Това стана възможно благодарение на инициативата на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и с активното съдействие на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на финансите Владислав Горанов. „Изпълнението на редовни полети между двете държави ще подобри транспортната свързаност, ще укрепи традиционно добрите им отношения, ще съдейства за по-активни двустранни икономически и културни връзки, както и ще облекчи бизнес и туристическите пътувания“ заяви вицепремиерът Валери Симеонов. По думите му, линията ще позволи на историческите български общности в Украйна да заздравят своите връзки с родината. Освен това ще се създаде възможност учещите и работещи в България бесарабски българи да избегнат тежкото 10-12-часово пътуване с автобус. Официалното откриване на линията бе дадено от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Валери Симеонов, Н. Пр.  извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтаджи, заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, главния директор на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ Станимир Лешев и изпълнителния директор на „България Ер“ Христо Тодоров.

----------------

Lufthansa стана първата авиокомпания извън Азия, която получава петзвездна сертификация от британския специалист в авиационното консултиране Skytrax. Така Lufthansa се нареди сред десетте авиокомпании, които вече са получили бленуваната от всички оценка. Журито на Skytrax от години вече присъжда пет звезди на „Първата класа“ на Lufthansa – но сега цялата авиокомпания е отличена с тази сертификация. Оценяващите от Skytrax пътуват в ролята на редови пасажери. За своя рейтинг те определят качеството на обслужване на съответната авиокомпания чрез подробни оценки на земята и във въздуха в до 800 категории. Те включват обслужването на борда, комфорта на седалките, кетъринга, мерките за сигурност, развлекателната услуга по време на полет, предложенията за безмитни продажби и много други услуги.

За Skytrax последователността и постоянството, с които Lufthansa извършва модернизация на своите продукти, беше ключов фактор в решението за присъждане на петата звезда. Например салоните в „Първа класа“, „Бизнес класа“, „Премиум икономична класа“ и „Икономична класа“ бяха изцяло обновени през последните няколко години. Авиокомпанията също така разшири предлаганото обслужване тип ресторант от „Първа класа“ и към „Бизнес класа“, като с това привлече пътниците и с личното си отношение към тях.

Не по-малко важно е и да отправяме поглед в бъдещето – към новата „Бизнес класа“, която ще бъде въведена през 2020 г. с Boeing 777-9, както и към новите и дори още по-добри „Премиум икономична класа“ и „Икономична класа“. Авиокомпанията получи точки и за новото си мобилно приложение „Lufthansa“ и голямото разнообразие от дигитални услуги на земята и на борда. Стремежът е все повече да се използват дигиталните възможности за създаване на персонализирани предложения и услуги за пътниците на Lufthansa.

--------------------

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, наскоро стартира първия курс в своята Академия за пилоти. Курсът се провежда в сътрудничество с Tréner Kft., първата школа за пилоти, с която авиокомпанията има сключен договор и която се намира в Нирегихаза, Унгария. През следващите 21 месеца курсистите ще бъдат обучавани и ще развият всички умения, необходими за да станат висококвалифицирани пилоти в авиокомпанията, като част от предстоящото значително разширяване на Wizz Air.
Академията за пилоти на Wizz Air (Wizz Air Pilot Academy), която стартира през август 2017 г. и понастоящем е достъпна само за жителите на Полша, предлага на младите хора възможност да получат лиценз за пилоти от гражданска авиация, без да имат какъвто и да било предишен летателен опит. Целта на авиокомпанията е да разшири програмата през идните месеци чрез сътрудничество с повече школи за пилоти и планира да стартира програмата и в други страни от Централна и Източна Европа.

Обучението е от 750 часа наземни курсове, 60 часа – в симулатор и 145 часа полети.

Успешното завършване на Академията осигурят възможност за работа като стажант-пилот в Wizz Air. След което стажант-пилотите ще трябва да преминат през допълнително обучение за напреднали, за да могат да продължат кариерата си като първи офицери на Airbus A320 в мрежата на WIZZ. Първите офицери в Wizz Air имат отлични възможности за кариерно развитие в авиокомпанията и получават конкурентен пакет от бонуси.

------------------------

Авиокомпания Emirates и Международнота летище Атина представят възможностите за пътуване от Атина до Нюарк пред туроператори от България и Балканския регион, включително Албания, Румъния и Сърбия. По данни на Международното летище Атина общият трафик до и през държавите от Балканския полуостров с редовните полети от САЩ надхвърля 300 000 души годишно. Освен това значителен брой пътници летят до Ню Йорк с прекачване на други европейски летища или през Истанбул. Това поражда големия интерес към Атина като алтернатива. „Emirates успешно запълва нуждите в условия на повишено търсене и така поема водеща роля в региона. Имаме удоволствието да представим маршрута на Emirates Атина-Нюярк тук, в България, и да дадем възможност на пътниците да се насладят на уникалното преживяване на борда на Emirates“ – заяви Рийма Ал Марзуки, регионален мениджър в Emirates  за Гърция и Албания.

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg