EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Авенди и Макдоналдс България – в класация на WSJ Europe

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авенди и Макдоналдс България – в класация на WSJ Europe

mail18:59 | 09.06.2009прегледи 1683 коментарикоментари 0


Avendi1Тази година две български компании са сред най-добрите работодатели в ЦИЕ – Авенди и Макдоналдс България. Първата заема почетната втора позиция от 15-те класирани в категорията "Големи компании", а втората - 11-то място в същата категория, съобщи Expert.bg.
Сред най-големите компании за най-добър работодател в региона е обявена турската Ceva Logistics, като първата петица се допълва от Авенди, Макдоналдс Русия, Quintiles от Полша (провежда клинични изследвания) и Макдоналдс Румъния. В категорията "Малки и средни компании" лидер е Риц-Карлтън Истанбул, Турция, следван от Абът Словакия (иновации в сферата на здравеопазването), Quintiles Унгария, Адобе Румъния и Сингента Румъния (производство на суровини и химикали).
Пет компании пък заслужиха специално отличие на регионално ниво. Майкрософт, Хилти, Ди Ейч Ел, Макдоналдс и ГлаксоСмитКлайн са класирани като най-добри работодатели в най-малко три страни.
Класацията "Най-добрите работодатели за Централна и Източна Европа 2008/2009", спонсорирана от The Wall Street Journal Europe, се изготвя от Hewitt Associates, международна компания за консултантски и аутсорсинг услуги в областта на човешките ресурси. В проучването са взели участие близо 160 000 служители и 4 000 топ мениджъри в 11 държави от региона. Компаниите най-добри работодатели се отличават с високо ангажирани екипи и могат да прекъснат спиралата на понижаващата се мотивация.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg