EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Авария остави без ток 8 квартала в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Авария остави без ток 8 квартала в София

mail13:01 | 12.08.2013прегледи 1096 коментарикоментари 0


Заради авария в кв. "Захарна фабрика" три подстанции на ЧЕЗ са изключили, съобщиха за "Хоризонт" от Дружеството. Засегнати са осем квартала в София. Без ток останаха районите „Илинден“, „Сердика“, „Триадица“, „Красна поляна“, „Възраждане“, „Оборище“, „Средец“, „Красно село“, голяма част от центъра на столицата все още няма електричество. Трамваите и тролеите, намиращи се в тази част, спряха.
Всички аварийни екипи работят за изясняване на причините за аварията и нейния обхват. Извършват се аварийни превключвания и се работи за възстановяване на електрозахранването на засегнатите райони.
В централната част на София - по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Сливница", Петте кюшета и др. не се движат тролеи и трамваи. Движението им е спряно, заради проблеми с електрозахранването, съобщиха за БТА от пресцентъра на Столична община. По информация на общината причината е авария в подстанция високо напрежение на ЧЕЗ. От електроразпределителното дружество са уверили, че се работи за отстраняване на проблема и поетапно движението на електрическия транспорт в столицата ще се възстановява.
Информация от последните минути:
Възстановено е захранването на три четвърти от засегната от аварията на ЧЕЗ територията в столицата. Това е уверил изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение” Стефан Апостолов в разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщи пресцентърът на Столична община. Кметът на София Йорданка Фандъкова и Стефан Апостолов разговаряха във връзка с възникналата авария с електрозахранването в някои части на София. Кметът е поискала бързо възстановяване на електрозахранването в засегнатите райони. Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение” Стефан Апостолов е уверил кмета, че към момента се работи и до час ще бъде възстановено захранването и в „Лозенец”.  снимка:ЧЕЗ


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905