EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АББ ще управлява 4 соларни парка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АББ ще управлява 4 соларни парка

mail09:30 | 04.10.2012прегледи 875 коментарикоментари 0


АББ подписа договор за експлоатация и поддръжка за четири фотоволтаични централи в общините Плевен, Казанлък, Карлово и Силистра. Общата им инсталирана мощност 85 мегават пика (MWp). Те са собственост и изградени от Hareon Solar, водещ производител от Китай на фотоволтаични модули и основен инвеститор във фотоволтаични централи в България. Фотоволтаични централи Силистра и Черганово са оборудвани с фотоволтаични панели от Hareon, докато централите в Плевен и Коларово са оборудвани с панели, произведени от швейцарската фирма ILB Helios по лиценз на Hareon Solar.

Контролен център в София ще следи работата на четирите централи чрез контролиране и осигуряване производителността на основното оборудване (Плевен се намира на около 175 км североизточно, Казанлък е на 195 км източно, Карлово – на 140 км източно, а Силистра е на около 440 км североизточно от София). Критичен аспект от работата на тази функция включва оптимизация на работата на централите, както и анализ, диагностика и аварийно отстраняване на неизправности и телефонна поддръжка. Местният персонал ще получава дистанционна помощ при локализирането на проблемите от операторите в контролния център, като се планира и автоматично уведомление чрез SMS услуга. Освен това, уеб портал ще предоставя на инвеститора подробна онлайн информация относно слънчевата радиация, производството на енергия и техническите и финансови показатели на централите.
Фотоволтаичните соларни инсталации в Победа - 50.6 MWp, Черганово - 25 MWp и Коларово - 5.88 MWp в България използват оборудване за соларни електроцентрали от АББ, включително PVS800 инвертори, сухи трансформатори и комутационно оборудване за средно напрежение, както и системи за мониторинг и контрол. АББ ще извършва прогнозна поддръжка с помощта на инструменти с инфрачервена технология, мониторинг на отделните компоненти, анализ на системите и експлоатационните решения, пълна поддръжка на фотоволтаичните инвертори, които имат за цел да подобрят всички елементи от ФВ електроцентрала, включително оборудването за свързване към електропреносната мрежа.
Като част от проекта АББ извършва превантивни проверки – систематични изпитвания и измервания – с цел осигуряване на оптимални експлоатационни условия, максимална експлоатационна готовност на оборудването и системите, както и с цел предотвратяване на неизправности, които биха могли да възникнат вследствие на износване.
Поддръжката на оборудване и пълното обслужване на фотоволтаични инвертори ще гарантира, че ключовото оборудване в централите ще е в добро експлоатационно състояние. Собственикът на проекта ще получава ежемесечни доклади и анализи на производителността.
АББ си сътрудничи с Hareon Solar от 2011 г. в изграждането на фотоволтаични централи в Италия и България. АББ има повече от 1 000 служители в България, а три производствени бази са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg