EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АBB Севлиево произведе първите MECB

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АBB Севлиево произведе първите MECB

mail13:10 | 23.01.2012прегледи 834 коментарикоментари 0


В края на 2011 година заводът на ABB в Севлиево завърши монтажа и експедира първите комплектни кондензаторни уредби (Metal Enclosed Capacitor Banks – MECB). Клиентът по тази поръчка беше Солвей Соди, важен представител на химическата индустрия в България.
Монтажният център в Севлиево е организиран с подкрепата на развойния център на ABB в Австралия и цели намаляване на времето за доставка на произведените продукти до европейските клиенти. Комплектните кондензаторни уредби са налични в разновидности до 12 kV.
ABB е водещият производител на кондензатори в света. Опитът на компанията в това направление е довел до напълно интегрирано решение за компенсация на реактивна енергия.Комплектните кондензаторни уредби (MECB) комбинират първично оборудване и вторично управление и защита в компактна модулна кабина. Уредбите са подходящи за електроразпределителни компании и ветропаркове, но също и за големи индустриални потребители на електрическа енергия, като например минно-добивни предприятия, петролни рафинерии, производители в химическата и тежката индустрия. Инсталирането на MECB намалява разходите на електричество и загубите на ел.енергия, увеличава капацитета на мрежата, органичава пада на напрежението и компенсира неблагоприятните ефекти от включването на мощни машини.
MECB са втория продукт в разширеното портфолио на завода, усвоен в рамките на 2011 година, след успешното внедряване в производство на табла за управление (LCC) на газоизолирани КРУ (GIS) до 170kV. Първата доставка на LCC беше извършена през октомври 2011.
Внедряването в производство на тези два продукта беше осъществено в рамките на проект за организиране на европейски монтажен център за продукти високо напрежение в завода на ABB в Севлиево. Проектът включваше и внедряване на ERP системата SAP за управление на бизнес процесите.
Заводът в Севлиево е част от групата ABB от 1996. Основното му производство са разединители средно и високо напрежение в диапазона 12 – 550 kV, за които предлага инженеринг, монтаж, инсталация, гаранционна и извънгаранционна поддръжка и резервни части.
„Ние сме щастливи и горди с новите производствени възможности на нашия завод. ABB Авангард е производител с традиции в България, който се е доказал през годините благодарение на доброто представяне и високото качество на продуктите си. През последните 15 години продуктите на завода се изнасят в повече от 30 страни.” – каза Питър Симон, регионален мениджър на ABB за България, Румъния и Република Молдова.

АББ функционира в България чрез три компании на шест локации, като основния фокус е върху продукцията. Трите производствени единици на АББ, разположени в Петрич, Севлиево и Раковски доставят ключово важни продукти и компоненти, действайки както като основни доставчици на други АББ заводи в АББ групата или доставяйки продукти за крайните си клиенти.

 

АББ (www.abb.com) е технологичен лидер в производството и интегрирането на системи за автоматизация в електроенергийни и промишлени предприятия, които дават възможност на нашите клиенти да подобрят ефективността си и да намалят вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 130,000 служители.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4143