EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Zoe ще струва колкото дизелово Clio

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Zoe ще струва колкото дизелово Clio

mail18:55 | 01.04.2011прегледи 1772 коментарикоментари 0


Изцяло разработен във Франция, автомобилът излиза на пазара през 2012 г. Още с лансирането на първите електрически автомобили Renault ще бъдат активирани 5000 станции за зареждане във Франция. До 75 000 ще достигне броят им през 2015 г., като вероятно 50 000 ще бъдат готови в Западна Европа до 2012 г.
Нулеви емисии, нулев шум, автономност от 200 км и 100% електричество, обещават производителите Renault със Zoe Preview, което дава представа за серийния модел на 90%. Той излиза на пазара от следващата година и смесва технологиите от бъдещето с абсолютното „дзен“ блаженство на пътя. Удълженият му силует е украсен с новия „подпис“ на Renault и всяка негова извивка, мигач или фар, обявяват новата, по-хуманна ера при автомобилите. Централният екран излъчва специална светлина, която стимулира енергията на пътниците. Проектът е съвместна разработка с Philips. Озвучаването на борда е пък е плод на партньорството на „Режията“ с Creative Diffusion, победител в международните музикални награди Qwartz International. Когато потеглите с електромобила си светлият бордови компютър ще ви показва автономността в километри, както и средния и временния разходи в киловатчасове. Интелигентната навигация е Carminat TomTom. Към всичко това шофьорът може да добави допълнителни услуги, които включват информация за трафика, обозначаване на радари, местни търсения с Google и метеорологични прогнози.
ZOE Preview е изцяло разработен във Франция, автомобилът излиза на пазара през 2012 г. на цената на дизелово Clio. Времето за зареждане на батериите е между 6 и 8 часа от специални станции към битовата мрежа или на паркинг, като това ще важи за всички електрически автомобили на Renault с изключение на Twizy, при което това става за три часа и половина от обикновен домашен контакт. Добра алтернатива ще бъде и бързото зареждане за тридесет минути.
Инженерите от Renault работят върху станции за автоматична смяна на батериите за около три минути. Първите такива са предвидени за Израел и Дания в партньорство с Better Place. Още с лансирането на първите електрически автомобили Renault ще бъдат активирани 5000 станции за зареждане във Франция, половината от които ще са за експресната услуга. До 75 000 ще достигне броят им през 2015 г., като вероятно 50 000 ще бъдат готови в Западна Европа до 2012 г. Те ще бъдат разположени на обществените паркинги, предприятията, търговските центрове и др. Плановете за разработването на проекта включват Plugged-In Places във Великобритания, E-laad инициативата за първите 10 000 терминала в Холандия, Mobi-E в Португалия и Movele в Испания. Източник:Renault/Speed-Press

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg