EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Zara и H&M пускат дрехи втора употреба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Zara и H&M пускат дрехи втора употреба

mail13:45 | 15.09.2023прегледи 3928 коментарикоментари 0


Модната верига "Ейч енд Ем" (H&M) планира да започне да продава дрехи и аксесоари втора употреба в основния си магазин в Лондон от 5 октомври на фона на нарастващия натиск върху компаниите за бърза мода да намалят отпечатъка си върху околната среда, като насърчават повторната употреба и рециклирането на облекло, предаде Ройтерс. 

ЕС планира нови регулации за борба с проблема с текстилните отпадъци и "Ейч енд Ем" призна, че е "част от проблема", както и че са необходими промени в начина, по който модата се произвежда и потребява. 

Колекцията дамско облекло "PRE-LOVED" в магазина на веригата на лондонската улица "Риджънт стрийт" ще включва дрехи и няколко други марки и дизайнери, както и на марки от групата на "Ейч енд Ем" като "Аркет" (Arket), "Коз" (Cos), "Монки" (Monki) и "Уикдей" (Weekday). 

Това ще бъде вторият магазин на компанията, който ще предлага дрехи втора употреба, след този в Барселона, който отвори врати по-рано през годината. "Ейч енд Ем" предлага стоки втора употреба и онлайн в Швеция и Германия. 

Колекцията есен-зима 2023 на предложенията втора ръка ще включват рокли и блузи с металически отблясъци и "модни плетива", като нови стоки ще се добавят всеки ден. 
    Облеклата ще бъдат набавени от "Фламингос винтидж кило" (Flamingos Vintage Kilo) - компания, която управлява магазини за винтидж дрехи втора употреба в Европа и САЩ, и ще бъдат на цени от 29,99 до 189 британски. лири, посочва "Ейч енд Ем". 
 
Препродажбата на облекла втора употреба от потребител на потребител стана голям бизнес напоследък, като в тенденцията се включиха редица онлайн платформи и брандове. 

Испанският моден търговец на дребно Zara ще разшири услугата си за продажба, поправки или даряване на дрехи втора употреба и във Франция, обяви компанията собственик на бранда Inditex, предаде Ройтерс.

Услугата, която ще бъде достъпна в магазините на Zara, в уебсайта й и мобилното й приложение, вече съществува за британските клиенти от миналия октомври. Главният изпълнителен директор на компанията Оскар Гарсия Масейрас каза още, че по-късно тази година услугата ще бъде пусната и в Германия.

Компанията има за цел да удължи живота на дрехите, да допринесе за намаляване на отпадъците и използването на нови суровини, се казва още в съобщението. От Zara поеха ангажимент 40 на сто от дрехите да бъдат направени с рециклирани влакна до 2030 г. 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg