EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

YotaPhone ще „убие” iPhone

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

YotaPhone ще „убие” iPhone

mail17:15 | 30.01.2013прегледи 2211 коментарикоментари 0


Артьом Кобзев,радио Голос Росии
Руският YotaPhone триумфира на американската изложба за потребителска електроника.
Там високо оцениха достойнствата на модела, който е едновременно мобилен телефон и устройство за четене на електронни книги. Впрочем, експертите предупреждават, че YotaPhone ще се бори за място на пазара с гиганти като Apple, Samsung и HTC.
YotaPhone стана победител в категорията „Мобилни устройства” на Международната изложба за потребителска електроника, която се проведе във Лас Вегас. Макар за фаворит да се смяташе смартфонът Xperia Z на Sony, повечето експерти гласуваха за руския му конкурент. На специалистите хареса това, че работещият на Android, двуекранен YotaPhone съчетава в себе си функциите на смартфон и устройство за четене на електронни книги. Ситуацията коментира редакторът на списание „Мобилни комуникации” Леонтий Букщейн:

- Малкият фурор, който YotaPhone направи на изложбата в САЩ, беше неочакван за много хора, защото нищо не го предвещаваше. Може да се каже, че ние учудихме специалистите с това, че новите марки могат да бъдат конкурентни на известните марки. Защото потребителят иска нещо ново, а основните показатели са примерно еднакви при всички.
Впрочем, това, че марката е нова ще се отрази по-скоро негативно YotaPhone, отколкото позитивно. Русия не е родина на известни модели мобилни телефони. Макар някои руски компании да произвеждат собствени смартфони, те се отнасят към по-нисък ценови диапазон. YotaPhone на дребно ще струва около 500 долара. Иначе казано, цената му ще бъде по-ниска от тази на последната версия на iPhone. Но за хората, купуващи устройства от този клас, цената не винаги е главен ориентир при избора на смартфона, твърди анализаторът на инвестиционната компания „Откритие” Александър Венгранович:
- Потребителят ще сравнява наборът от функции на този смартфон с другите известни модели. И, разбира се, тъй като марката е нова, отначало ще бъде доста сложно тя да бъде популяризирана, за да може потребителят да свикне с нея. Устройството ще бъде много функционално и с високи потребителски качества. Затова и цената му е висока, а конкуренция му са най-добрите устройста на известни производители като Apple, Samsung и HTC. Заради това ще бъде трудно да бъде зает значителен дял на пазара, тъй като в този сегмент важно значение за купувача има марката.
YotaPhone ще бъде официално представен пред публика през февруари на изложба в Барселона. На руския пазар той ще се появи през есента тази година, а на европейския - в началото на следващата година. Тогава ще стане ясно, успели ли са създателите на смартфона да решат важната задача - YotaPhone за масово производство да не отстъпва по качество на пилотните модели.

 


Тагове: YotaPhone, iPhone
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4072