EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

WWF: Един милиард ще потънат в тъмнина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

WWF: Един милиард ще потънат в тъмнина

mail15:36 | 20.03.2010прегледи 869 коментарикоментари 0


Ралица Русинова

Очаква се над 1 милиард души от 110 страни да угасят осветлението си за един час като символичен знак да се предприемат сериозни действия срещу промените в климата. Това обяви международната природозащитна организация WWF, която планира серия от събития по повод „Часът на Земята”, който започва на 27 март, събота, от 20.30 ч.
„Промяната на климата е огромно предизвикателство към човечеството, което изисква глобални усилия”, заяви бритянският посланик Стийв Уилямс. Той каза още, че Великобритания е  в своето законодателство целта до 2020 г. делът на ВЕИ да достигне 34 % , а до 2050 г. – 80 %  .  
Брандербурската врата в Берлин, Айфеловата кула в Париж, London Eye, статуята на Исус в Рио де Жанейро, императорският дворец в Банкок, мемориалът на мира в Хирошима ще притихнат в тъмнина за един час. Това ще направят и четири от петте най-високи сгради в света, включително извисяващата се на 800 метра Бруж Калифа в Обединените арабски емирства и Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк.
Към момента 28 български града са изявили желание да подкрепят инициативата, изключвайки фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове и други популярни места.
На 27 март, от 19 ч. WWF организира светлинно шествие по столичния бул. Витоша до градината на Народния театър. Участниците ще носят свещи, факли и фенери. От 20.30 ч., когато стартира „Часът на Земята”, в градината на Народния театър ще започне концерт без озвучаване, на светлината на факли. Присъстващите ще могат да наблюдават нощното небе през телескоп на Астрономическа асоциация – София, както и да разгледат организираната от нея изложба „От Земята към Вселената”.
WWF е основана през 1961 г. и е една от най-големите международни организации. Работи в над 100 ържави с помощта на  4 000 служители и над 5 милиона доброволци.
 


Тагове: земя, светлина,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg