EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

WV, Renault - спад в продажбите в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

WV, Renault - спад в продажбите в ЕС

mail12:45 | 19.11.2018прегледи 625 коментарикоментари 0


Най-голям спад при продажбите на нови автомобили през октомври в страните от ЕС с 21,5% отчита германския гигант Volkswagen Group, като поредни понижения има при всички автомобилни модели в т.ч. на марката Volkswagen (спад с 14,8%), Porshe (с цели 64,1%), Audi (с 53,9%), Skoda (с 0,1%) и Seat (понижение с 13,7%). Показват данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA) .

Понижение на продажбите отчитат и от френската автомобилна групировка Renault Group, произвеждаща марките Renault и Dacia (спад с 14,9%), италианската FCA Group (спад с 13,6%), като най-скромно понижение с 0,7 на сто има при продажбите на автомобили на френската PSA Group, произвеждаща марките Peugeot, Opel и Citroen.

Спадът в продажбите на автомобили от Volkswagen AG е придружено и с намаляване на общия пазарен дял на компанията през октомври до 20,8% от 24,5% година по-рано, но въпреки това германският гигант запазва лидерската си позиция на автомобилния пазар.

В рамките на първите десет месеца на настоящата година обаче продажбите на автомобили от Volkswagen Group се увеличиха с 2,9% спрямо същия период на 2017 година, а нейният общ пазарен дял – до 23,9% от 23,6% година по-рано. Това е знак, че водещият европейски производител на автомобили продължава да се възстановява от най-голямата бизнес криза в 78-годишната история на компанията, свързана със скандала с фалшивите тестове на отделяните вредни газови емисии от нейните дизелови автомобили.

В същото време останалите две водещи германски компании за производство на автомобили - BMW Group и Daimler отчитат повишения при продажбите на нови автомобили през октомври съответно с 14,5% и със 7,5%. Това сякаш е сигнал за постепенно възстановяване на немската автомобилна индустрия от негативния ефект на новия WLTP стандарт.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg