EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

WSJ: Не фалирайте Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

WSJ: Не фалирайте Гърция

mail15:10 | 02.03.2011прегледи 777 коментарикоментари 0


Европа не трябва да остави Гърция да фалира, препоръчва в. WallStreet Journal в статия, цитирана днес от гръцкото издание "Имерисия".Авторът пише, че ситуацията е ужасна, но смята, че Гърция полага огромни усилия, за да възстанови икономиката си, и че страната все още има шанс да излезе от кризата. Той не изключва вариант Гърция да преструктурира своя дълг, макар засега да нямало изгледи тя да го стори.
Ако обаче Атина прибегне до преструктуриране на дълга, остава открит въпросът, на който трябва да бъде даден отговор само тогава, когато перспективите за гръцката икономика се изяснят през 2012 или през 2013 г. Разсрочването на гръцките заеми ще бъде разумно, ако Атина продължи да реализира програмата, договорена с ЕС и МВФ, за стабилизиране на нейната икономика, се казва още в публикацията на американския вестник. Атинският в. "Етнос" днес цитира комисаря по икономическата и валутна политика на ЕС Оли Рен, който заявил, че преструктурирането на гръцкия дълг не фигурира в дневния ред на срещата на лидерите от еврозоната на 11 март.
Този въпрос няма да е предмет на дискусиите на срещата на върха в еврозоната на 11 март, обсъждаме удължаване на крайните срокове за плащане на заемите, както и финансовата политика по линия на програмите на ЕС и МВФ, това ще се дискутира на срещите на върха през март, казал още Оли Рен.


 


Тагове: Гърция, фалит
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1049