EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Wizz Air откри отново лятната си база в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wizz Air откри отново лятната си база в Бургас

mail14:08 | 17.06.2022прегледи 948 коментарикоментари 0


Wizz Air откри отново лятната си база в Бургас. Тя ще оперира през целия текущ летен сезон до 15 септември 2022 г. На официалното откриване на базата, компанията съобщи, че ще базира 1 самолет на летището в Бургас, а юни и август ще стартира изпълнението на четири нови маршрута от морския град до Лондон Гетуик (Великобритания), Дебрецен (Унгария), Жешув и Краков (Полша).

Разширяването на маршрутната мрежа на WIZZ от Бургас ще подпомогне икономическото развитие на България, като допринесе за поощряването на местния морски туризъм чрез свързването на черноморския град с 16 дестинации за лято 2022 и осигуряването на изгодни възможности за пътници от цяла Европа да летят директно до морския бряг на България, а и ще доведе до откриването на нови работни места в авиоиндустрията и свързаните с нея.

Историята на Wizz Air в България стартира през 2005 г., когато излита първият полет от София до Будапеща. Като част от разширяването на мрежата си, превозвачът продължава да бъде лидер на пазара у нас и да увеличава своите местни операции. Самолетът Airbus A320, който Wizz Air ще базира на Летище Бургас, ще поддържа експлоатацията на някои от 16-е маршрута, които включват дестинациите Виена, Дортмунд, Лондон Лутън, Лондон Гетуик, Тел Авив, Варшава Шопен, Вроцлав, Гданск, Жешув, Катовице, Краков, Люблин, Познан, Будапеща, Дебрецен, Айндховен с общо 300 000 места в продажба от Бургас през 2022 г.



 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg