EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Windows 10 идва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Windows 10 идва

mail12:40 | 01.10.2014прегледи 2716 коментарикоментари 0


Microsoft разкри следващата си операционна система Windows 10 и представи версия за технически преглед за настолни компютри, която ще е налична от днес - 1 октомври. На представянето бяха анонсирани подобренията, предназначени за бизнеса, в т.ч. актуализирани възможности за потребителско обслужване и подобрени възможности за защита и управление. Компанията представи и най-мащабната си програма за отворено сътрудничество Windows Insider Program (WIP), чиято цел е да промени процеса на създаване и доставка на Windows, за да отговаря още по-добре на нуждите на потребителите. Участниците в програмата ще получат версията за техническия преглед на Windows 10 и всички нови компилации по време на цикъла на разработка, за да ги използват и да дадат своите отзиви и препоръки.
„Windows 10 представлява първата стъпка от едно цяло ново поколение на Windows, което ще предложи на потребителите нови начини да работят, да се забавляват и да общуват”, заяви Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент „Операционни системи“ в Microsoft. „Това ще бъде най-всеобхватната ни операционна система и най-доброто издание на Microsoft за нашите бизнес клиенти. С нетърпение очакваме да работим заедно с нашата широка Windows общност, за да създадем заедно Windows 10 през следващите месеци.“
Windows 10: Разпознаваемост и последователност при различните устройства
Windows 10 се адаптира към устройствата, използвани от потребителите – от Xbox конзоли до компютри, телефони, таблети и джаджи – и към техните нужди по един последователен, познат и съвместим начин, който позволява още по-голяма производителност. Windows 10 ще работи с още по-голям брой устройства – от „Internet of Things“ до корпоративни центрове за данни по целия свят. За всички тези устройства Microsoft ще представи и сходима програмна платформа за разработчици с единен магазин за мобилни приложения. Разработчиците ще могат да пишат приложения за различни видове устройства, позволявайки на потребителите по-лесно да ги откриват, купуват и актуализират.
Windows 10: разработен, за да отговори на днешните бизнес предизвикателства
Windows 10 предлага почти всичко, от което се нуждаят предприятията, в т.ч сигурност от корпоративен клас, функции за защита на идентичността и информацията, като по този начин намалява сложността и предоставя по-висока производителност в сравнение с други решения. Едно от направените подобрения е свързано с потребителските идентичности, а именно по-добра защита от пробив, кражба или фишинг. Windows 10 помага и за предотвратяване на загуба на данни посредством контейнери и разделители на данни на ниво приложения и файлове, което позволява защитата да следва данните от таблет или компютър до USB паметта, имейла или облака.
Управлението и разгръщането, в т.ч. надграждането от Windows 7 или 8, са опростени, за да се намалят разходите и да накарат потребителите да забравят wipe-and-reload сценариите от миналото. Бизнесът вече има и възможност да избира колко бързо да внедрява най-новите иновации, както и да допринася за подобренията въз основа на обратната връзка. Освен това, организациите ще могат и да персонализират магазина за приложения съобразно своите нужди и среда. Магазинът за приложения ще позволи обемно лицензиране, гъвкаво разпространение и възможност за възстановяване или повторно използване на лицензи при нужда.
Версия за технически преглед – Производителност
Предварителната версия за технически преглед на Windows 10 демонстрира нови нива на гъвкавост, навигация и последователност при работа с Windows, като например:
• Разширено Старт меню: Познатото Старт меню се завръща и осигурява бърз достъп с едно щракване до функциите и файловете, които хората използват най-често, като включва и ново пространство за персонализиране с любимите приложения, програми, хора и уебсайтове.
• Приложенията работят в прозорец: Приложенията от Windows Store вече се отварят в същия формат, в който и настолните програми. Те могат да се преоразмеряват и преместват, а заглавните ленти в горната част позволяват увеличаване, намаляване и затваряне с едно щракване.
• Подобрения при оформлението: Работата с множество приложения е по-лесна и интуитивна с подобренията при оформлението. Новото квадрантно оформление позволява до четири апликации да бъдат прилепени една до друга на един екран. Windows ще показва и други работещи приложения и програми за допълнително прилепване и дори ще прави интелигентни предложения за запълване на достъпното място на екрана с други отворени приложения.
• Нов бутон Task View: Новият бутон Task View в лентата на задачите дава възможност за един изглед за всички отворени приложения и файлове, което позволява бързо превключване и достъп с едно докосване до всички създадени работни плотове.
• Множество работни плотове: Вместо твърде много приложения и файлове да се припокриват на един работен плот, вече е лесно да се създават и да се превключва между различни работни плотове за различни цели и проекти, както по работа, така и за лична употреба.

Отворена и съвместна разработка
Microsoft демонстрира непрекъснат ангажимент за тясно сътрудничество с потребителите с оглед на бъдещето на Windows с въвеждането на Windows Insider Program. Участниците в програмата ще имат възможност да се включат в диалог с компанията и да предложат обратна връзка за ранни компилации на продукта през целия цикъл на разработка. Програмата ще предложи на участниците различни начини за връзка с Microsoft, в т.ч. приложението Windows Feedback за обмен на предложения и въпроси, както и форума Windows Technical Preview за връзка с инженерите на Microsoft и другите участници. Повече информация за WIP и версията за технически преглед може да се намери на адрес http://preview.windows.com
 


Тагове: Microsoft, Windows 10
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1036