EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

WiFo 2016: Да поговорим за храна и вино

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

WiFo 2016: Да поговорим за храна и вино

mail13:55 | 03.06.2016прегледи 769 коментарикоментари 0


На 1 октомври 2016 ще се проведе единствения по рода си у нас форум за вино и храна WiFo. Светът днес ни дава възможност да се наслаждаваме на огромно богатство от разнообразни храни, вина и бири. Но колко от тях в действителност имат гарантирано качество и са произведени в традицията на българското занаятчийско майсторство?

Ако чистите храни и напитки, произведени в духа на българската традиция, будят любопитството Ви - или са философията, която изповядвате ... Вие вече сте част от WiFo! WiFo има за цел да срещне на едно място хора, които имат задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). Техните вдъхновяващи истории ще бъдат представени пред широка публика. WiFo 2016 е посветено на занаятчийските храни, на крафт бирите, на микро винарството – на онези продукти, които задават високите стандарти за качество, вкус и природосъобразно производство.

Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България и един от лекторите на WiFo 2016, споделя, че занаятчийските храни и напитки „са хапка мъдрост, достигнала до нас от предците ни. Те разказват истории, носят вкуса на мястото, от където произхождат.“ WiFo 2016 е разделено на две основни части: 10 тематични презентации в зала и базар-изложение на фермерски продукти, вино и крафт бири. Поканени са лектори с лично отношение и страст по избраната тема, хора, които да разкажат вдъхновяващи истории – искрени и предизвикващи размисъл и дискусии.

Освен по теми като антииндустриалните храни, крафт бирите, занаятчийския сладолед и българския черен хайвер, ще се говори и за фотографията на храна, езика на виното, ресторантите за „бавно хранене” и старите сортове растения. В базара-изложение на фермерски продукти участват малки производители на чисти занаятчийски храни, за чиято преработка са използвани специфични знания и умения. Някои от тези продукти са част от съкровищницата на българските вкусове, описана и пазена от Slow Food.

Предвидени са дегустации и продажба на вино от винопроизводителите, обединени в Асоциацията на независимите лозаро-винари, както и на разнообразни крафт бири – български и вносни. Очакват ви и някои изненади, както и много вкусни моменти и настроение!

Организатори на WiFo са Гурме Пъблишинг,  чиито екип е лидер в областта на българската винена и кулинарна журналистика повече от 15 години, и Десислава Бошнакова, модератор на WiFo - човек с вдъхновяващ опит в света на ПР-а и организатор на ТЕД за България.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4265