EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Wi-Fi за всички, дори на село + видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wi-Fi за всички, дори на село + видео

mail06:50 | 11.09.2017прегледи 21820 коментарикоментари 0


Голяма част от живота на хората днес преминава онлайн, като над две трети от всички европейци ползват интернет ежедневно.

И докато безплатният безжичен интернет е все по-достъпен на обществените места в големите европейски градове, някои отдалечени селски райони все още изостават. Имаме възможността да осигурим по-всеобхватен достъп към бъдещето на Европа – безплатен достъп до висококачествен интернет. Влезте в схемата WiFi4EU – депутатите в ЕП в момента изглаждат подробностите. Визията? Районите без безжичен интернет (Wi-Fi) могат да получат висококачествена, сигурна и напълно безплатна интернет връзка: без такси, без ограничения, без реклами и без ползване на данните за търговски цели.

Бюджетът на схемата е 120 милиона евро за следващите две години. Общините например могат да кандидатстват за безвъзмездна помощ и да използват средствата за инсталация на точки за безжичен интернет достъп до WiFi4EU на обществени места, например музеи, паркове, библиотеки, железопътни гари. Ще има само една общоевропейска система за удостоверяване, за да се позволи лесното ѝ използване. Някои региони вече чакат, за да кандидатстват. Процесът е много лесен. Ще предоставим ваучери на хората, които кандидатстват по проекта, и с тези ваучери ще могат да инсталират връзката.

Очаква се между 6 и 8 хиляди общности да се възползват от този пилотен проект.

Вижте повече във видеото на ЕвропарлТВ.


Тагове: WiFi, села
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg