EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Westinghouse подписа с АЕЦ "Козлодуй"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Westinghouse подписа с АЕЦ "Козлодуй"

mail14:36 | 17.01.2020прегледи 3789 коментарикоментари 0


Westinghouse Electric Company обяви, че е подписала договор с АЕЦ "Козлодуй" за модернизация на текущите информационни и контролни системи (I&C), базирани на платформата ovation ™, на 5 и 6 блок. по най-новия си стандарт, което осигурява още по-голяма конкурентоспособност и ефективност в начина на работа на тези централи. АЕЦ ще премине към най-новата платформа ovation, която ще включва интегрирането на система за показване на параметри за безопасност, процедури за спешни оператори (EOP) и частична модернизация на симулатора с пълен обхват.

„Дигитализацията и модернизацията на експлоатационния ядрен флот е ключова част от дългосрочните операции на нашия клиент и стратегически приоритет за Westinghouse“, казва Тарик Чохо, президент на бизнес звеното за операции на растения в Европа, Близкия изток и Африка (EMEA) на Westinghouse , „Имаме удоволствието да подкрепим Козлодуй 5 и 6 в техните усилия да използват най-добрите налични технологии и да доставят икономически и чиста енергия на България за десетилетия напред.“

Платформата ovation е една от най-модерните I&C платформи за енергийния сектор и се използва широко както в работещи, така и в нови ядрени централи. Като доставчик на платформата ovation за ядрената промишленост, Westinghouse внедрява Ovation в АЕЦ „Козлодуй” повече от 15 години и платформата се оказа безопасна, надеждна и много икономична. Westinghouse се ангажира да подкрепи блокове 5 и 6 на Kozloduy в поддържането на платформата ovation поне още 30 години, като подкрепя плановете на Козлодуй да експлоатира 5 и 6 блокове поне до 2049 г.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg