EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Wells Fargo и Morgan Stanley излизат на печалба през Q4

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wells Fargo и Morgan Stanley излизат на печалба през Q4

mail18:00 | 20.01.2010прегледи 582 коментарикоментари 0


Американската банка Wells Fargo отчита ранни признаци на подобрение на кредитния й портфейл, след като обяви неочаквана печалба за четвъртото тримесечие, предаде AP.
Банката съобщи, че докато загубите й от кредити остават високи, тя става все по- уверена, че най-тежкият етап от рецесията е приключил.
Групата, чиято централа се намира в Сан Франциско, посочи, че печалбата й е $394 млн. или 8 цента на акция през последните три месеца на 2009 година спрямо $ 3,02 млрд.. или 84 цента на акция за същия период преди година. Част от спада на печалбата - 47 цента на акция - се дължи на изплащането на правителството на 25 млрд. д. от отпуснатия й спасителен пакет.
Анализаторите очакваха загуба от 1 цент на акция.
Wells Fargo е заделила $5,91 млрд.  за покриване на загуби от кредити, което е понижение с 30 процента спрямо четвъртото тримесечие на 2008 година.
Печалбата на американската банка Morgan Stanley за четвъртото тримесечие на 2009 година възлиза на 617 милиона долара, тъй като операциите й за инвестиционно банкиране са се подобрили благодарение на сливането с брокерската къща
Smith Barney, предаде AP.
Банката обяви днес, че печалбата й е 29 цента на акция, а приходите й възлизат на 6,8 млрд. долара. Това е по-малко от очакванията на анализаторите, анкетирани от Томсън Ройтерс, за печалба от 36 цента на акция и приходи от 7,8 млрд. долара.
Инвеститорите обаче изглеждат доволни от резултатите, което доведе до поскъпване на акциите на компанията преди откриването на търговията.
Morgan Stanley посочи, че приходите й са засегнати от счетоводни такси в резултат на продължителното подобрение на кредитните пазари. Въпреки това приходите на смесеното дружествоMorgan Stanley Smith Barney от глобалните му операции за управление на активи са се увеличили над два пъти до 3,1 млрд. долара.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg