EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Webit напуска България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Webit напуска България

mail12:20 | 13.02.2012прегледи 1098 коментарикоментари 3


От 2012 г. Турция ще бъде новия дом на Webit Congress. Три поредни години международният форум се провеждаше в София, като през 2011 година събитието привлече над 5300 инвеститори, интернет професионалисти и топ световни експерти от 45 държави.
„България винаги ще остане родината на Webit” каза основателят на събитието и автор на книгата „Властта на хората – новият маркетинг“ Пламен Русев. „Голяма роля в избора на нова локация изигра изключително проактивната комуникация и политика на турското правителство в лицето на агенцията за инвестиции и кабинета на министър председателя“, добави Русев.
С тяхна подкрепа и с подкрепата на световния бизнес - Qualcomm, PayPal, eBay, Yandex, Ericsson, Google и десетки регионални компании Webit Congress през 2012 г. ще се проведе в сърцето на Истанбул на изложбена и конферентна площ от над 8000 кв.м.
Преместването на събитието в Турция означава пропуснати възможности за инвестиции в технологии и работни места в дигиталната индустрия в България .
Редица бизнес лидери, сред които и Том Баумън – вице президент на BBC Worldwide наричаха „Webit – най-добрата реклама на България като инвестиционна дестинация“.
Събитието години наред поставяше страната на дигиталната карта на света и беше притегателна сила за топ представители на най-иновативните компании в света, за стотици представители на международни медии, блогъри и едни от най-големите и активни инвестиционни фондове да посетят София. Събитието бе и най-големия образователен форум на теми дигитален маркетинг и е-бизнес, предприемачество, гейминг, е-търговия, мобилни технологии и дигитален криейтив.
„Ние няма да напуснем страната напълно. е-Академия (www.e-acad.eu) продължава своята единствена цялостна образователна програма за дигиталната индустрия, в която едни от най-добрите и опитни български експерти предават своя опит и знания на младите хора и бизнеса“, каза Пламен Русев. „Нашата мисия е още в самото начало. Вярвам, че международната организация Webit Ambassadors в партньорство с местните представители на бизнеса и правителството може да помогне в изграждането на стратегия и политика за развитието на индустрията. През 2012 ще организираме един локален Webit само за България, концентриран върху българската дигитална индустрия и предприемачество. Разбира се отново ще поканим изключителни лектори и професионалисти от света, но ще обърнем специално внимание и на българските специалисти и локалния опит, знания и иновации“, завърши Русев.
За разлика от повечето индустрии в криза, през 2011 г. дигиталната бележи значителен ръст от над 20% в световен мащаб, като подобни са стойностите и за България. През 2011 г. индустрията в Европа представлява над 40 милиарда лева, като за България тази цифра е под 25 милиона, но тенденциите са показателни за значимостта, потенциала и възможностите, които генерира. Не на последно място е факта, че индустрията привлича младите и будни мозъци и представлява особено привлекателна сфера за кариерно развитие. В този смисъл държавата би следвало да изведе развитието и като приоритет и да разработи стратегия за следващите години.

 

 


Тагове: Webit, България
 
Коментари
 
anonymous - 13-02-2012 г. 13:27:10

Жалко, незалко. Голяма работа. Да не би аз да рекламирах по безумните билбордове. В нета го видях само на 2-3 места и то по некви сайтове, където се генерира трафик, който няма интерес към събитието. Мисля, че са постъпили правилно. Тукашните организатори да си извадят изводите. Аз лично не съм ходил, големи имена присъстваха на събитието последните години, но реално хора, които не знаят къде са им потенциалните посетители, не могат да ме научат на нищо ново в интернет маркетинга.

някой - 13-02-2012 г. 10:24:30

but who cares

anonymous - 13-02-2012 г. 10:36:08

Еми то какво остава в тази държава та и Webit да е изключение. Браво на Webit и успех! Аз ходих на последния Webit и наситина беше уникално голям и международен. Аз направих доста контакти. Жалко

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg