EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Wall Street отново търси служители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Wall Street отново търси служители

mail15:15 | 28.06.2010прегледи 734 коментарикоментари 0


За първи път от две години насам в САЩ се е увеличил броят на свободните работни места във финансовите компании, съобщават в. Ведомости. С възстановяването си от кризата, американските компании започват да си отнемат една на друга служители, а също и да увеличават гаранциите за компенсации.
От края на февруари до края на май броят на вакантни места в областта на финансите в Ню Йорк, където е концентрирана основната активност на този сектор в САЩ, се е увеличил с 6800 до 429 000, става ясно от статистически данни от областта. Както отбелязва Bloomberg, това е най- големият ръст от 2008 г. на тримесечна основа, но все пак е далеч от пика през август 2007 г., когато свободните места за финансисти бяха 473 800.
Активно попълват свободните позиции всички големи американски банки:
Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co., Citigroup, Goldman Sachs Group Inc. и Morgan Stanley, които общо за първото тримесечие на 2010 г. са заработили $16,2 млрд. Както очакват експертите, след като ситуацията с реформата във финансовия сектор в САЩ се проясни, банките може да започнат да наемат персонал с още по- бързи темпове. „Като цяло настроенията на Wall Street са значително по- добри в сравнение с началото на годината,” коментира управляващият директор на Boyden Global Executive Search Ltd. Ричард Липщейн.
Сред най- търсените служители са специалистите по търговия с деривати, консултантите на заможни клиенти и кредитните експерти, става ясно от доклад на агенцията за подбор на персонал Options Group.
Предстои финансовата индустрия в САЩ отново да стане силно конкурентна сфера. Заплатите в областта почти са се върнали на нивата от преди кризата, а работодателите ще трябва да увеличат размера на възнагражденията с между 30 и 40 %, за да привлекат потенциалните служители от конкуренцията.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg