EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

VW пред Toyota по продажби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VW пред Toyota по продажби

mail11:36 | 29.07.2016прегледи 1515 коментарикоментари 0


Германският автомобилопроизводител Volkswagen изпревари японския си конкурент Toyota по продажби през първото полугодие въпреки скандала с манипулираните данни от тестовете за вредни газове при дизеловите му автомобили, информира ДПА, цитирана от БТА.

Световните продажби на Toyota, включително Daihatsu Motors и Hino Motors, възлизат на 4.99 милиона автомобила в периода януари-юни, което е с 0.6 процента по-малко спрямо същия период миналата година.
 

За първото полугодие Фолксваген е продал 5.12 милиона автомобила в света, уточни снощи автомобилопроизводителят.

Най-голямата японска автомобилна компания трябваше да спре производството си заради нарушени доставки в резултат на две големи земетресения през април и взрив в стоманодобивен завод, управляван от филиал на компанията.

Volkswagen отне короната на Toyota като автомобилопроизводител с най-много продажби за първи път през първото полугодие на миналата година, преди да се разрази "дизелгейт".

Скандалът избухна на 18 септември 2015 година, след като манипулациите на данните за вредни газове при дизеловите автомобили на Volkswagen бяха огласени от американската Агенция за защита на околната среда. След това компанията призна, че над 11 милиона коли в света са оборудвани с "манипулиращи устройства", за да бъдат заобиколени контролните тестове.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886