EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

VW планира инвестиция в Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VW планира инвестиция в Бразилия

mail08:35 | 06.02.2024прегледи 572 коментарикоментари 0


Германският автомобилен гигант "Фолксваген" (Volskwagen) планира да инвестира около 16 милиарда реала (3,3 милиарда евро) в Бразилия до 2028 година. Сумата е двойно по-голяма от предварителните планове на компанията, предаде ДПА.

"Фолксваген" обяви по-рано планове да инвестира около 7 милиарда реала в Бразилия до 2026 година. Бразилското подразделение на "Фолксваген" оповести днес плановете за най-новата инвестиция.

"Фолксваген груп" планира да пусне 16 нови модела на бразилския пазар до 2028 година, включително хибридни и изцяло електрически автомобили. 

"Фолскваген" е "марката, при която обемът на продажбите е нараснал най-много през 2023 година и е била начело в най-важните сегменти за високопроходими и леки автомобили в Бразилия миналата година", заяви главният изпълнителен директор на бразилското подразделение на автомобилостроителя Чиро Пособом. 

"Сега "Фолскваген" отново потвърждава вярата си в Бразилия", каза Пособом.

Новите модели включват пикап, който ще се произвежда в завода на "Фолксваген" в Сао Жозе дош Пинаиш и превозно средство, което ще бъде конструирано изцяло в Бразилия във фабриката в Таубате. 

Нов двигател за хибридни превозни средства ще бъде произведен в завода в Сао Карлош.

Пособом заяви, че инвестициите ще бъдат насочени първоначално към проекти за декарбонизация на четирите завода на компанията в Бразилия. 

Според данните на "Фолксваген" продажбите му в Бразилия са нараснали миналата година с 29,5 на сто до 345 039 превозни средства. С пазарен дял от 15,8 на сто, "Фолксваген" отстъпва единствено на "Фиат" (Fiat) на "Стелантис" (Stellantis) в южноамериканската страна. 

"Фолксваген Поло" (VW Polo) е бил най-добре продаваният автомобил в Бразилия през 2023 година, отчита германският автомобилостроител.

"Дженеръл мотърс" (General Motors) също обяви в края на януари, че планира да инвестира 7 милиарда реала (1,4 милиарда долара) в операции в Бразилия през идните пет години, тъй като се опитва да ускори производството си на електрически превозни средства в южноамериканската страна.  

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158