EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volvo проучва за инвестиции в Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo проучва за инвестиции в Бургас

mail15:15 | 11.06.2010прегледи 1953 коментарикоментари 0


Кметът на община Бургас Димитър Николов се срещна днес с представители на водещи компании от Българо-скандинавската търговска  камара, водени от Посланика на Швеция в България Н.Пр. Пол Бейер,  Първия секретар на Посолството на Норвегия Дагфрит Хьордхол, Председателя на камарата Йоран Свенсон и Почетния консул на Швеция, Норвегия и Дания Константин Дараданов. 
Целта на посещението  на скандинавската бизнес делегация  в Бургас е  да се запознаят с  възможностите за инвестиции в региона и да установят взаимоотношения на сътрудничество с местните власти, съобщи електронното издание Burgasinfo. 
Сред 20-те участника  в делегацията имаше представители  на фирмите Волво, Алфа Лавал, Скания, Шератон, Каммартон, ТаймЛайн, Анима  М, др.
Заедно със заместника си по финанси Красимир Стойчев, кметът Николов представи пред гостите си текущото икономическо състояние на града и по-големите предстоящи инвестиционни проекти. Той постави акцент върху новообособяващите се индустриални зони на града, в чиито рамки могат да се изграждат нови предприятия, както и върху мащабните инфраструктурни проекти, свързани със строежа пътища, модернизацията на пристанището, реконструкцията на Летище Бургас. Николов покани фирмите да участват в публично-частните партньорства на Общината и при  изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната. 
Участниците в делегацията, от своя страна, представиха накратко дейностите на компаниите, които представляват, и заявиха категорично бизнес интересите си  към Бургас и региона. 
Кметът Николов  се ангажира да обезпечи с всякаква техническа информация фирмите, които  желаят да работят в Бургас. В  края на срещата той предостави на гостите си каталози, представящи  конкретните възможности за публично-частни партньорства, пътеводители за бизнеса на Бургас и информация за видовете туризъм в региона.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165