EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volvo инвестира $890 млн. в камиони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volvo инвестира $890 млн. в камиони

mail14:30 | 19.02.2013прегледи 777 коментарикоментари 0


Volvo ще купи пакет акции за $890 млн. от съвместното предприятие с китайската компания Dongfeng Motor Group Co., което ще ги превърне в един от най-големите в света производители на тежкотоварни камиони. Volvo ще получи 45% от акциите на СП, което ще произвежда и продава товарни автомобили с бранд Dongfeng, както и автобуси, и транспортни средства за специално предназначение.

Шведската компания разширява своето производство в Китай на фона на високите темпове ръст на китайската икономиката. Според прогнозите, осигуряването на камиони за тази година ще се увеличи до 3,33 милиона бройки след ежегодното намаляване през последните две години, сочат данните на Китайската асоциация на автопроизводителите.
Изпълнителният директор на Volvo Олоф Персон заяви, че Китай е един от най-големите пазари на тежкотоварни автомобили, като общият обем на пазара на тежкотоварната техника тук е с еквивалент на пазарите в Европа и Северна Америка заедно. Според думите му, съвместното предприятие ще подобри позицията на Volvo на китайския пазар и ще спомогне за по-голяма конкурентоспособност на компанията на световния пазар.
Алиансът с Volvo ще помогне на Dongfeng да излезе извън границите на Китай. В съвета на директорите на съвместното предприятие Dongfeng ще има четири представителя от всичките седем, а Volvo – трима. Също така Dongfeng ще назначава управляващ директор, а Volvo ще може да назначи финансовия директор.
По думите на представителя на Volvo, сделката трябва да бъде одобрена от регулаторите и планират да я финализират през тази година.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037