EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen увеличава инвестициите в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen увеличава инвестициите в Китай

mail14:30 | 26.04.2010прегледи 839 коментарикоментари 0


От Volkswagen AG заявиха, че ще увеличат инвестициите си в Китай с още €1.6 млрд. ($2.14 млрд.) до общо €6 млрд. през 2012 г. По- големият обем инвестиции е заради намеренията да бъдат пуснати на пазара нови автомобили и да бъдат изградени нови производствени заводи в региона. Това е последният сигнал на световния производител, че премества фокуса си към азиатските пазари, съобщава The Wall Street Journal.
Volkswagen AG - който е най- големият по продажби европейски производител, е и първият западен производител, които се позиционира в Китай през 1984 г. Нарастването на продажбите в Китай при понижаването им в САЩ, помогна на Volkswagen да се представи по - добре от конкурентите си по време на резкия спад в автомобилната сектор през последните години, отбелязва  The Wall Street Journal.
“Ръстът на китайския пазар надмина всички очаквания,” заявява в разпространено до медиите съобщение изпълнителният директор на Volkswage - Мартин Винтеркорн, допълвайки, че допълнителните инвестиции би трябвало да проправят пътя за по- нататъшно разширяване. Според предходния инвестиционен план Volkswagen трябваше да инвестира €4.4 млрд. в Китай до 2012 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg