EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen строи нов завод в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen строи нов завод в Китай

mail17:50 | 23.04.2012прегледи 618 коментарикоментари 0


Германският автомобилопроизводител Volkswagen подписа днес споразумение за строеж на нов завод в Китай при посещението на китайския премиер Вън Цзябао в централата на компанията във Волфсбург, предаде АP. Фолксваген посочи, че споразумението с китайската компания SAIC Motor Corp предвижда общи инвестиции на стойност около 170 милиона евро (224 милиона долара). Автомобилостроителят уточни, че заводът в Урумки, който  столица на района Синцзян, ще произвежда до 50 000 автомобила годишно, като се очаква производството да започне през 2015 година.
Германската компания добави, че планира да помогне на други доставчици от автомобилния сектор, разположени наблизо, и ще създаде център за обучение.
Volkswagen добави, че също така е подписал меморандум за разбирателство с друг свой китайския си партньор China First Automobile Group за удължаване на сътрудничеството им с 25 години. Тяхната съвместна компания FAW-Volkswagen бе създадена през 1991 година и сега има заводи за части и за производство на автомобили в Чанчун, Чънду и Далян.
Фолксваген изпревари Toyota по продадени автомобили за миналата година и с 8,3 милиона продадени коли заема второ място в света след американския концерн Дженерал мотърс General Motors. Китай е най-големият пазар за продажби на Фолксваген.
 


Тагове: Volkswagen, завод, Китай
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg