EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen повиши приходите си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen повиши приходите си

mail16:00 | 28.07.2011прегледи 284 коментарикоментари 0


Най-голямата автомобилостроителна компания в Европа - германската Volkswagen - обяви днес, че чистата й печалба е скочила над три пъти през второто тримесечие благодарение на силните продажби на нововъзникващите пазари. Акциите на Фолксваген обаче поевтиняха, след като групата предупреди за предизвикателства през идните месеци.
Чистата печалба на автомобилостроителния гигант е достигнала 4,78 милиарда евро (6,86 милиарда долара), което е доста над спечелените 1,35 милиарда евро през същия период на миналата година и значително по-висок резултат от средната оценка на анализаторите. Приходите на Фолксваген са нараснали с 21,5 на сто до 40,3 милиарда долара. Продажбите на коли от марките на групата са се увеличили особено силно на нововъзникващи пазари като Русия, Турция, Южна Африка, Китай и Аржентина. В САЩ също е отчетен растеж, макар и не толкова голям.
Акциите на Фолксваген обаче поевтиняха с 6,2 процента до 125,55 евро днес в ранната търговия в Германия на фона на опасенията на инвеститорите, че компанията ще се затрудни да поддържа рентабилността си, след като предупреди за предстоящи предизвикателства.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg