EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Volkswagen изпревари Toyota по продажби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Volkswagen изпревари Toyota по продажби

mail11:36 | 28.04.2016прегледи 2758 коментарикоментари 0


През първите три месеца на годината германският автомобилен концерн Volkswagen, въпреки скандала с манипулираните вредни емисии, отново изпреварва по продажби конкурента си Toyota, благодарение на силния си бизнес в Китай, предава агенция "Ройтерс".  

Припомняме, че Toyota имаше сериозни проблеми, свързани със спиране на производството в някои японски заводи след експлозия. Работата в японските заводи беше преустановена заради недостиг на стомана за много от частите. По тази причина компанията не можа да произведе около 80 000 автомобила.

Недостигът на стомана се дължи на експлозия в завод на Aichi Steel Corp, станала на 8 януари. Тогава нямаше пострадали, но една от производствените линии беше сериозно повредена и ремонтът продължи до края на март.

Продажбите на японския концерн отчитат спад от 2,3 на сто до 2,46 млн. броя за първите три месеца на 2016 г.

Още в средата на април Volkswagen обяви, че продажбите през първите три месеца на 2016 г. нарастват на годишна база с 0,8 на сто до 2,51 млн. броя. Двигател на растежа е преди всичко силният бизнес в Китай.

Volkswagen изпревари японския си конкурент още в първото полугодие на миналата година, но вследствие на скандала с манипулираните вредни емисии отстъпи от лидерската позиция. През 2015 г. Toyota за четвърти пореден път стана лидер на пазара, като продаде 10,15 млн. коли. На 2-ро място беше Volkswagen с продадени 9,93 млн. автомобила, а трети както през миналата година, така и през първото тримесечие на тази е американският концерн General Motors.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg