EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Vodafone на пазара в Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Vodafone на пазара в Германия

mail08:30 | 25.06.2013прегледи 693 коментарикоментари 0


Британският мобилен оператор Vodafone се споразумя да купи най-голямата германска кабелна компания Kabel Deutschland за 7,7 милиарда евро, сключвайки най-голямата си сделка от 2007 година, предаде Ройтерс. Британската компания залага на телевизия и фиксирани линии, за да защити най-важния си пазар в Европа.
При обявяването на това второ ключово придобиване на европейска фиксирана мрежа за 12 месеца Vodafone посочи, че ще плати 87 евро (110 долара) за акция на групата, за да може да предложи по-конкурентни пакети с телевизия, фиксикарни линии и широколентов интернет на сегашните си клиенти на мобилни услуги. Ръководството на Kabel Deutschland вече е препоръчало на акционерите да одобрят офертата на Vodafone, посочва ИТАР-ТАСС, цитирайки BBC. Това означава, че Vodafone ще отмъкне компанията под носа на Liberty Global на Джон  Малоун, който влезе в надпреварата през последните седмици, допълва Ройтерс.

С придобиването на Kabel Deutschland британската компания ще получи в Германия достъп до телекомуникационни мрежи, които покриват 8,5 милиона домакинства.Обединяването на двете компании - Vodafone Германия и Kabel Deutschland - ще доведе до създаването на група с 11,5 милиарда евро приходи в Германия от 32,4 милиона клиенти на мобилни услуги, 5 милиона потребители на широколентов интернет и 7,6 милиона ползватели на телевизия. Това е най-голямата сделка на Vodafone , откакто германският оператор навлезе в Индия през 2007 година.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg