EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Vivacom избра френска компания за трансформацията си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Vivacom избра френска компания за трансформацията си

mail09:34 | 17.02.2010прегледи 742 коментарикоментари 0


Френско-американският производител на телекомуникационно оборудване Alcatel-Lucent и Vivacom обявиха 5-годишно партньорство за стратегическа трансформация на фиксираната и мобилната мрежа на българския оператор в цялата страна, съобщи Reuters и френският сайт www.euroinvestor.fr.
Според споразумението БТК, чието пазарно наименование е Виваком, ще предостави операциите си за фиксирани и мобилни телефонни мрежи под управлението на Alcatel-Lucent, за да намали разходите си.
Компанията, която е под контрола на американския застраховател AIG, не посочва стойността на петгодишното споразумение, според което от 1 март мрежите й ще преминат под техническото и оперативно ръководство на френската компания.
БТК ще прехвърли 3000 работни места или почти половината от персонала си на Alcatel.Споразумението предвижда тези служители да запазят сегашните си договори и заплати.
Изборът на Alcatel-Lucent ще позволи на българския оператор да намали оперативните си разходи и да гарантира на клиентите си обслужване от най-високо качество, посочва Анди Уилямс, който оглавява бизнеса с услуги на френската компания.
"Това е най-важният договор за услуги, който подписваме в Източна Европа", заяви Уилямс.Източник, близък до преговорите, посочи, че БТК ще намали оперативните си разходи с 20 процента годишно.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4212