EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Vivacom: 50 пъти спад при опити за телефонни измами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Vivacom: 50 пъти спад при опити за телефонни измами

mail14:07 | 08.05.2019прегледи 1066 коментарикоментари 0


VIVACOM регистрира значителен спад на измамите по телефона в собствената мрежа. В резултат на съвместните усилия на VIVACOM и МВР Главна дирекция "Национална полиция" само за два месеца – март и април, опитите за извършване на такива престъпления в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти.

 Мобилният оператор е предприел действия за извънреден мониторинг и ангажирал допълнителен човешки и финансов ресурс за максимално ограничаване на възможностите за извършване на телефонни измами спрямо своите абонати и клиенти. Сформиран бил екип от експерти и есъздадена организация за ежедневен мониторинг на телекомуникациите за нетипичен трафик, който се  изразява в последователно набирани множество стационарни номера от мрежата на VIVACOM от чуждестранни или български мобилни номера. 

  По данни на компанията през февруари 2019 г. броят на опитите за измами по телефона в мрежата на телекома е бил 81 000.  В резултат на съвместната операция с МВР Главна дирекция "Национална полиция" през март 2019 г. опитите на измамниците да извършат престъпление вече са пет пъти по-малко – 18 792. През април опитите на измамниците да се свържат с абонати на VIVACOM са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко.

Съвместната работа на компанията с Националната полиция продължава, казват още от телекома.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg