EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

VI блок на АЕЦ „Козлодуй” изостава с ремонта

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

VI блок на АЕЦ „Козлодуй” изостава с ремонта

mail11:53 | 19.10.2010прегледи 462 коментарикоментари 1


Заради проблем при ремонта на VI блок на АЕЦ "Козлодуй" е възможно сериозно забавяне на включването му към енергийната система на страната, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. По тази причина министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков е на извънредно посещение в АЕЦ "Козлодуй".
Пускането на 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” ще се забави минимум с две седмици по технически причини, съобщи по- рано за агенция „Фокус” изпълнителният директор на Електроенергийния системен оператор Иван Йотов. Блокът на централата е бил спрян за годишен планов ремонт, който е трябвало да продължи един месец. Осигуряването на достатъчно електроенергия за нуждите на страната може да бъде затруднено. Ще се разчита на намаляване на плановете ремонти във ВЕЦ-овете и на активиране на студен резерв, както и ако има нужда – ще се наложи ограничаване на износа на ток, обясни Йотов. Мощността на VI блок е 1000 мегавата. „Увеличаването на ремонта е сериозен проблем, но се надявам, че ще се справим”, каза Иван Йотов.
Проблемите с VI блок най-вероятно ще са свързани с доставката на резервни части, уточни още Йотов.
 „Ако не възникнат непредвидени затруднения с очакваната доставка на оборудване, ремонтът ще завърши в предвидения срок”, уточни PR - ът на централата Маргарита Каменова. Очаква се ремонтът да приключи до края на месеца.
Пети блок на АЕЦ „Козлодуй” работи на 100%.


 


 
Коментари
 
яве - 19-10-2010 г. 15:03:10

Да пуснат 3-ти и 4-ти и проблеми няма да има.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg