EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Vauxhall ще продава колите си в Русия с марката Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Vauxhall ще продава колите си в Русия с марката Opel

mail20:53 | 01.06.2009прегледи 784 коментарикоментари 0


Opel_Astra1Колите на британската автомобилна компания Vauxhall ще се продават Русия с марката Opel, за да се повиши привлекателността им на руския пазар. Това заяви бившият изпълнителен директор на британската автомобилна група Rover, професор Кевин Морли, цитиран от ИТАР-ТАСС.
През последната седмица канадската компания за производство на автомобилни части Magna в партньорство с руската държавна спестовна банка Сбербанк и автомобилната група ГАЗ постигнаха споразумение с General Motors за придобиването на германския автомобилен концерн Opel и британската Vauxhall. Морли, който е директор на Центъра за делови изследвания към британския университет Уорик, отбеляза, че в резултат на участието на руски компании в сделката за спасяването на двете компании хиляди автомобили ще бъдат изнасяни в Русия с марката
Opel. "Никой в Русия не знае, че това е Vauxhall", изтъкна професорът. "Уверен съм, че скоро марката Vauxhall ще изчезне. И във Великобритания тези автомобили ще се продават с емблемата на Opel."
"Русия е огромен пазар за Opel и особено за модела Astra", посочва Морли. "Този автомобил от среден клас е много добър за руския пазар", добави той.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg