EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

USAToday:Забележителностите на София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

USAToday:Забележителностите на София

mail17:50 | 31.08.2013прегледи 977 коментарикоментари 0


Едно от места в столицата на България, които туристите трябва да посетят, е уникалният музей под храма "Света София".
Това се казва в статия на USA Today http://www.usatoday.com/story/travel/destinations/2013/08/29/sofia-bulgaria-cheap/2730089/. Авторът разказва за най-новия музей и за древната история на града.
В статията се посочва също, че градът е пълен с прекрасни изненади, от пътищата от жълти павета в историческия му център, до частично изложеният, 1800-годишен римски град, който се намира под София.
Най-голямата архитектурна забележителност на града е великолепната катедрала Александър Невски. Подобно на много от най-важните структури на София, катедралата, завършена през 1912 г., е млада по европейските стандарти.
В рамките на града има десетки прекрасни паркове.
София се превръща във все по-модерен място, казва Томас Хигинс, американски бизнесмен, който живее в града от 20 години. Това е приятно място за хора, които търсят приключения извън мейнстрийма. „София е безопасна. Има свой дух и спокойствие” казва Хигинс. „И е достъпна”.
Най-старите сгради са съчетание от величествена виенска, неоренесансова и други големи архитектурни стилове, актуални към края на 1800 година.
Пешеходния булевард Витоша е изпълнен с кафенета на открито на международни марки, въпреки, че жителите на града изглежда предпочитат да посещават нарастващия брой молове. Но няколко улици, като Ангел Кънчев, приютяват малки магазинчета, притежавани от млади дизайнери произвеждащи уникални и единствени по вида си дрехи, бижута и др.

 Вчера класация на британското списание Economist постави София между градовете в света, които са едни от най-лошите за живеене, редом до Дамаск, Кайро и Триполи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg